Natalija Visser-Martinov (1948) studeerde af zowel aan de Academie voor Moderne Europese Dans en Ritmiek als aan de Universiteit (Faculteit der Letteren) te Zagreb.

In de afgelopen 30 jaar dat zij in Nederland woont heeft zij verschillende dans- en theatergroepen opgericht en geleid, zoals "Selah", "De Vlindertuin", "De Vuurvogel" "Het Theaterhuis".

Meerdere grotere en kleinere musicals werden door haar geregisseerd en gechoreografeerd, onder anderen 'De Laatste Strijd' en 'De Wonderreis van het Drakenschip' (van C.S.Lewis), 'Het Kristal', 'Met Goed en Bloed', 'Mosje en Reizele', 'Avontuur met een staartje' enz.

Zij heeft zeer brede onderwijservaring, gaf in binnen- en buitenland lessen dans en drama aan amateurs en professionals van alle leeftijden, o.m. aan hogescholen zoals de Veluwa in Ede en de Wittenberg in Zeist. Sedert 1994 is zij (eind)redacteur van de dramaprogramma's bij de Evangelische Omroep. Onder haar (eind)redactie werden Tv-series uitgebracht zoals: Voor Hete Vuren, Tasten in het duister, Het Recht van de Zwakste, In de Praktijk, DOEI, Missie Warmoesstraat, Juliana, Verborgen Verhalen, XMix en een aantal TELE-films waaronder Het Negende Uur, Vroeger Bestaat Niet Meer, Eigenheimers, De Punt, Sekjoeritie, Snuf de Hond in Oorlogstijd e.a.

Sinds 2002 geeft ze dans- en toneelles in Houten en leiding aan het dans- en toneelteam van Theater Lichtboog. Zij is eindverantwoordelijk voor script en regie.